blog

Windows 7 wordt niet meer ondersteund

Na tien jaar is de ondersteuning voor Windows 7 op 14 januari 2020 geëindigd. We weten dat verandering moeilijk kan zijn, dus we zijn er om je te helpen met aanbevelingen voor wat je nu kunt doen en om vragen over het einde van de ondersteuning te beantwoorden.

Wat betekent einde van ondersteuning?

Vanaf 14 januari 2020 blijft je computer met Windows 7 werken, maar Microsoft biedt de volgende diensten niet langer:

  • Technische ondersteuning bij eventuele problemen
  • Software-updates
  • Beveiligingsupdates of fixes

Hoewel je jouw pc met Windows 7 kunt blijven gebruiken zonder verdere software- en beveiligingsupdates, loop je een groter risico op virussen en malware. De beste manier om veilig te blijven is met Windows 10.

Wat nu?

Veruit de grootste risico’s voor een computer komen van het internet. Zeker als de beveiliging ermee ophoudt. Daarnaast is er ook nog een risico als je met je pc een connectie maakt met andere computers in een netwerk, of onbekende bestanden binnenhaalt vanaf bijvoorbeeld een usb-stick. Op die manier kunnen toch ongewenste programma’s als virussen op je computer terecht komen. In wezen is dan een computer met Windows 7 alleen nog echt veilig te gebruiken zonder contact met internet en met alleen officiële software en andere veilige bestanden die er eventueel op worden gezet. Je kunt zo bijvoorbeeld nog wel je pc gebruiken voor het bewerken van je foto’s en video’s of het spelen van games die je nog op een officiële dvd hebt staan. Voor de rest zijn je mogelijkheden erg beperkt. Veilig updaten via internet van je programma’s kan bijvoorbeeld niet meer. De beste oplossing is over te stappen naar een ander besturingssysteem. Voor de hand ligt dan Windows 10, maar ook bijvoorbeeld Linux is een mogelijkheid of overschakelen naar een nieuwe computer van Apple met MacOS.

Alternatieven voor Windows 7

1. Linux Mint

Windows 7 Alternatives 1 Linux Mint

2. macOS

Great Alternatives To Windows 7 MacOS

3. Chrome OS

Windows 7 Alternatives 4 Chrome OS

4. Windows 10

Windows 7 Alternatives 7 Windows 10

Hulp nodig? Contacteer ons!

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment